De Beste LinkedIn SaaS advertenties: voorbeelden voor jouw campagnes

beste linkedin saas advertenties

LinkedIn is uitgegroeid tot één van de meest effectieve platforms voor B2B-marketing, en dat is vooral waar voor SaaS-bedrijven. De unieke combinatie van een professioneel netwerk en geavanceerde targetingopties maakt LinkedIn tot het ideale platform om jouw SaaS-oplossing onder de aandacht te brengen. 

Alleen, het maken van effectieve LinkedIn-advertenties kan best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er veel inspirerende voorbeelden van bedrijven die dit met succes hebben gedaan. In dit artikel deel ik enkele van de beste LinkedIn SaaS-advertentievoorbeelden om je te inspireren voor jouw eigen campagnes.

Waarom op LinkedIn adverteren voor SaaS?

Voordat we de voorbeelden induiken, is het belangrijk om te begrijpen waarom LinkedIn zo effectief is voor SaaS-marketing. LinkedIn biedt:

  1. Professionele doelgroep: ten eerste is het netwerk een directe toegangspoort tot decision-makers en professionals die verantwoordelijk zijn voor de aankoop van SaaS-oplossingen. In tegenstelling tot andere sociale media, waar de focus vaak ligt op entertainment, draait LinkedIn om zakelijke connecties en professionele ontwikkeling. 
  2. Geavanceerde targeting opties: daarnaast biedt LinkedIn geavanceerde targetingopties zodat je advertenties kunt richten op specifieke doelgroepen. Denk aan bedrijfsomvang, sector, functietitel of senioriteit. Dit zorgt ervoor dat je boodschap niet alleen wordt gezien, maar ook relevant is voor de juiste mensen.

Kortom, LinkedIn is de perfecte plek voor high-ticket B2B SaaS-bedrijven om hun merk op te bouwen, relaties te versterken en waardevolle leads te genereren.

6 typen LinkedIn productadvertenties voor jouw SaaS

Dit zijn mijn belangrijkste 6 typen LinkedIn productadvertenties die niet mogen ontbreken in de koude LinkedIn campagnes voor jouw SaaS.

  1. Vergelijking
    Voor gebruik van [jouw SaaS] / Na gebruik van [jouw SaaS]
  2. Algemeen
    Welke oplossing bied je? Voorbeeld: Al je MVO-activiteiten op één plek.
  3. Vraag
    Doe je [job to be done] nog steeds op de oude manier? Doe [job to be done] in de helft van de tijd met [jouw SaaS]. 
  4. Probleem / oplossing
    Voorbeeld: Verlies je waardevolle leads in een wirwar van spreadsheets? Centraliseer je klantgegevens en volg elke interactie met één krachtig CRM-platform.
  5. Pijnpunt van jouw persona
    [Persona], ben je [pijnpunt] helemaal zat?
  6. Belangrijke statistiek
    Verhoog [voordeel] met minstens 76%. CTA: Ontdek hoe je [voordeel] verhoogt met [jouw SaaS].

Loopt je koude campagne een tijd, dan kun je warme retargeting campagnes aanzetten. Wat het daar altijd goed doet, zijn cases & testimonials.

Hieronder laat ik voorbeelden zien van deze advertenties van SaaS bedrijven.

Voorbeelden van de beste LinkedIn SaaS advertenties

Vergelijking voor / na

De vergelijking is in alle LinkedIn campagnes de best presterende advertentie voor een koude doelgroep. Je kunt een vergelijking maken op basis van een gevoel zoals bij Intercom. Of je kunt voor en na het gebruik van je SaaS tonen zoals bij Walnut. En dat ook nog met een vleugje humor!

Omdat de vergelijking zo goed werkt, gebruik ik die altijd in mijn SaaS LinkedIn campagnes. Links zie je een advertentie die ik heb gemaakt over het gevoel als je met of zonder de software werkt. 

En rechts zie je een vergelijking op basis van het probleem en de oplossing. Het blijft mij bij elke campagne verbazen hoe goed dit soort advertenties presteren, een must have dus voor jouw SaaS LinkedIn campagnes!

Algemene productkenmerken

Deze LinkedIn advertenties van Airtable, Lusha, Ramp en Pendo geven mooi aan wat hun software doet in korte en krachtige taal. Dit zijn niet altijd de best presterende advertenties, maar noodzakelijk om te laten zien wat je SaaS precies doet.

Een checklist advertentie is een algemene advertentie die het ook goed kan doen. Hierbij geef je voordelen en features aan van jouw SaaS in een lijstje, waarbij de bullets vinkjes zijn. Het voorbeeld van DoorDash hierboven geeft dit mooi weer.

Job to be done

Als je jouw persona aanspreekt, bouw je een connectie op. Als je dan ook nog het probleem benoemt, begrijpt jouw doelgroep dat dit probleem oplosbaar is. En als je dan ook nog een meme gebruikt zoals HockeyStack, tover je wellicht ook nog een glimlach op het gezicht van de lezer.

Pijnpunt

Een vraag stellen over een pijnpunt of juist het pijnpunt uitvergroten zoals in de advertentie van PandaDoc werkt altijd goed. Zo laat je zien dat er een probleem is en dat jouw SaaS dit kan oplossen.

Belangrijke statistiek

Statistieken zijn essentieel om je boodschap kracht bij te zetten. Je kunt wel zeggen dat jouw SaaS meer tijd bespaart of omzet oplevert, maar als je dit in cijfers kunt uitdrukken, win je veel meer vertrouwen. Een manier om aan deze cijfers te komen is om openbare data te gebruiken over jouw markt of om een onderzoek te doen onder de huidige gebruikers van je SaaS.

Testimonials voor retargeting

Testimonials doen het altijd goed en die zet ik meestal in de retargeting laag in. Potentiële klanten weten door de koude campagne al welk probleem je oplost. Met goede testimonials en cases van andere gebruikers geef je ze nog meer vertrouwen. De beste advertenties zijn testimonials met cijfers.

Tips voor LinkedIn SaaS advertenties

Nu we enkele inspirerende voorbeelden hebben bekeken, hieronder een paar belangrijke elementen die niet mogen ontbreken:

1. Focus op de klant met een heldere en beknopte boodschap

Zorg ervoor dat je advertenties zich richten op de behoeften en uitdagingen van de klant. Wat zijn hun pijnpunten en hoe helpt jouw SaaS-oplossing hen?

Gebruik hiervoor een heldere en beknopte boodschap. LinkedIn-gebruikers scannen vaak snel door hun feed, dus zorg ervoor dat je boodschap direct en duidelijk is. Vermijd jargon en houd het simpel zodat jopuw doelgroep snel begrijpt wat je aanbiedt.

2. Maak gebruik van visuele elementen

Zorg ervoor dat je advertenties visueel aantrekkelijk zijn. De visual speelt een grote rol, die zorgt er namelijk voor dat de gebruiker op LinkedIn stopt met scrollen. Of je nu een afbeelding of video gebruikt, het moet de aandacht trekken en relevant zijn voor je boodschap. Denk na over wat jouw doelgroep aanspreekt en gebruik beelden die dat gevoel overbrengen. Gebruik bij voorkeur mensen in de afbeelding en contrasterende kleuren die echt opvallen.

3. Zorg voor een sterke Call-to-Action

Elke advertentie moet een duidelijke en overtuigende CTA hebben. Dit is je kans om mensen aan te sporen iets te doen. Zorg ervoor dat je CTA duidelijk en aantrekkelijk is, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten. Voorbeelden van CTA’s in LinkedIn campagnes zijn:

  • Download de checklist
  • Ga naar de case
  • Bekijk de demovideo
  • Start je proefperiode
  • Boek een demo

4. Gebruik A/B-testen

Test verschillende versies van je advertenties om te zien welke het beste presteert. Varieer met afbeeldingen, koppen en call-to-actions om optimale resultaten te behalen. En zorg ook dat je verschillende doelgroepsamenstellingen test. 

5. Monitor en optimaliseer

Gebruik LinkedIn’s analysetools om de prestaties van je advertenties te volgen. Kijk naar metrics zoals klikken, conversies en kosten per lead. Pas je strategie aan op basis van deze gegevens.

Lees ook: LinkedIn adverteren kosten en benchmarks

7 Veelgemaakte fouten bij LinkedIn campagnes

Als je LinkedIn-advertenties lanceert, zijn er een paar veelvoorkomende fouten die je zeker wilt vermijden. 

1. Te brede targeting

Hoewel het verleidelijk is om zoveel mogelijk mensen te bereiken, is het effectiever om je advertenties te richten op een specifieke groep. Vermijd het LinkedIn Audience Network en zet “Enable Audience Expansion” niet aan. Dit kan je bereik wel verbreden, maar verhoogt niet noodzakelijkerwijs de kwaliteit van je campagne.

2. Niet goed beheren van de frequentie

Een andere veelgemaakte fout is het niet goed beheren van de frequentie van je advertenties. Het is verleidelijk om je campagne overal en altijd te tonen, maar te veel exposure kan leiden tot advertentiemoeheid bij je doelgroep. 

Dit kan resulteren in lagere betrokkenheid en een negatieve perceptie van je merk. Zorg ervoor dat je de frequentie in de gaten houdt en experimenteer met hoe vaak je advertenties worden weergegeven. Een goed evenwicht zorgt ervoor dat je boodschap fris blijft en je publiek geïnteresseerd houdt.

3. Te weinig advertenties in LinkedIn campagnes

Daarnaast zie ik vaak dat adverteerders te weinig advertenties in hun campagnes opnemen. Met slechts één of twee advertenties mis je de kans om te testen wat het beste werkt. 

Door meerdere variaties van je advertenties aan te maken, kun je verschillende elementen uitproberen zoals teksten, visuals en CTA’s. Dit helpt je niet alleen om betere inzichten te krijgen, maar het houdt ook je campagnes dynamisch en interessant voor je publiek.

4. Niet meten van conversies 

Een andere cruciale fout is het niet goed instellen en meten van conversies. Het is belangrijk om te weten welke acties gebruikers ondernemen nadat ze op je advertentie hebben geklikt. 

Zonder goede conversie-instellingen mis je waardevolle gegevens die je helpen begrijpen wat werkt en wat niet. Zorg ervoor dat je conversies correct instelt in LinkedIn, en maak gebruik van tools zoals Hubspot of Google Analytics om je resultaten te volgen. Door deze data te analyseren, kun je je strategie continu verbeteren en meer uit je campagnes halen.

5. LinkedIn zelf laten bieden 

Het is belangrijk om je biedstrategieën zelf te beheren. Laat LinkedIn niet automatisch voor je bieden, want dat kan leiden tot inefficiëntie en hogere kosten. 

Door zelf je biedingen in te stellen, heb je meer controle over je uitgaven en kun je beter inspelen op de concurrentie. Dit helpt je om het meeste uit je budget te halen en ervoor te zorgen dat je advertenties de juiste aandacht krijgen.

6. Vergeet niet je landingspagina’s te optimaliseren voor conversies

Veel marketeers focussen op hun advertenties, maar vergeten dat de landingspagina net zo belangrijk is voor conversies. Zorg dat de pagina snel laadt, overzichtelijk is en een duidelijke call-to-action bevat die aansluit bij je advertentie. 

Maak het voor je bezoekers eenvoudig om de volgende stap te zetten, zoals een demo-aanvraag of download. Optimaliseer je landingspagina’s door te A/B-testen met kopteksten, kleuren en knoppen. Zelfs kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken en helpen je campagnes optimaal te presteren.

7. Te lang dezelfde advertenties gebruiken

Het herhalen van dezelfde advertenties over langere tijd vermindert de effectiviteit ervan. LinkedIn-gebruikers zien je advertentie dan als achtergrondruis, waardoor advertentiemoeheid optreedt en je campagne minder impact maakt. 

Houd je advertenties fris door visuals, kopteksten en call-to-actions regelmatig te vernieuwen. Probeer regelmatig varianten te testen, zodat je weet welke elementen goed werken en de betrokkenheid hoog blijft. Zo blijft je merk relevant en krijg je de beste resultaten uit je campagne.

Ook adverteren op LinkedIn voor jouw SaaS?

Het uitbesteden van deze taken aan een LinkedIn marketing bureau kan niet alleen tijdbesparend zijn, maar ook leiden tot betere campagne prestaties en een hogere ROI. Dus ben je een B2B SaaS founder of marketeer en wil je succesvol adverteren op LinkedIn? Neem dan contact op, ik help je graag op basis van mijn ervaring met honderden LinkedIn advertentie campagnes!

 
 
 
 

Jouw B2B SaaS of tech bedrijf laten groeien? Ik help je graag op basis van meer dan 20 jaar ervaring in B2B online marketing. Neem contact op voor een gratis strategie-gesprek.

Related Post

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *